Maak zelf de saus voor jouw pizza

Ga je zelf een pizza maken? Dan is de saus erg belangrijk. Het vormt de basis van jouw pizza. De meest populaire saus maak je met tomaat. Maar er zijn ook allerlei andere mogelijkheden. Denk aan Crème fraîche of pesto. In deze blog vind je 2 heerlijke recepten voor jouw eigengemaakte pizzasaus.

Zelf tomatensaus maken

Ga je een pizza maken? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede bodem hebt met een lekkere saus. In deze blog vind je een lekker recept voor jouw eigen tomatensaus. We vertellen je precies wat je nodig hebt en welke stappen je moet doorlopen voor de perfecte saus! Perfect voor een pizza Funghi of Tonno.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel oregano of Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Snipper de ui in kleine stukjes en snijdt  de knoflook fijn.
  2. Doe de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de ui en knolook aan.
  3. Voeg de gezeefde tomaten samen met de oregano en balsamico azijn toe aan de ui en knoflook.
  4. Laat het geheel zo’n 20 minuten, op laag vuur, indikken.
  5. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

Tip: Let er echter wel op dat de pizzasaus niet te zout wordt aangezien je waarschijnlijk je pizza nog zult beleggen met  andere zoute  ingrediënten.

Een lekker recept voor pesto als pizzasaus

 

Wil je een keer een pizza maken met een andere twist? Doe het dan met pesto als bodem. In deze blog delen we een lekker en makkelijk recept om jouw eigen pesto te maken die perfect is voor een pizza. Je vind hier precies wat je nodig hebt en hoe je het klaarmaakt. Een lekkere twist voor bijvoorbeeld de pizza salami.

Ingrediënten

  • 30 g pijnboompitten
  • 25 g basilicumblaadjes
  • Parmezaanse Kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Doe de pijnboompitten in een hete koekenpan zonder olie en rooster ze heel lichtjes. Beweeg de pan regelmatig om te voorkomen dat ze zwart worden
  2. Doe de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie in een foodprocessor. Voeg als laatste de basilicum blaadjes toe
  3. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
  4. Verdeel de pesto pizzasaus gelijkmatig over de pizzabodem, hou de randen vrij.

Tip: Vind je de pesto pizzasaus een beetje te dik dan kun je eventueel nog wat extra olijfolie toevoegen. Je kunt de zelfgemaakte pesto pizzasaus ong 3 dagen in de koelkast bewaren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *