Nooit meer zorgen over je menu met menu engineering

Nooit meer zorgen over je menu met menu engineering

Nooit meer zorgen over je menu met menu engineering

In de horeca is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid en kritisch te kijken naar het eten omdat de voedselveiligheid erg belangrijk is. Daarom bestaat er een voedselveiligheidssysteem genaamd HACCP.

 

HACCP en menu engineering

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points (gevarenanalyse en kritische controlepunten). Dit is een veiligheidssysteem voor voedsel die bestaat in de horeca maar ook bij andere bedrijven en organisaties die werken met voedsel. Bij dit veiligheidssysteem wordt er goed en kritisch gekeken naar hoe dingen worden bereid, door middel van menu engineering kunnen de horeca eigenaren via de horeca software kijken hoe populair iets is wat verkocht wordt en dus ook kijken als het minder succesvol is wat er verandert kan worden in de keuken of in het menu. Horeca software houdt niet alleen de kassa in, maar je kunt hier vaak ook een compleet overzicht in zien van de producten die je als bedrijf verkoopt.

 

HACCP regels

Bij het bereiden van eten kunnen er dingen mis gaan, met de regels van HACCP breng je de problemen in kaart. Eerst kijk je bij de H van Hazard naar het gevaar dat zich in het eten kan bevinden want er kunnen microbiologische gevaren in het eten ontstaan maar ook chemische gevaren en er kunnen ook fysische gevaren in het eten bevinden. Dus voor het werken met voedsel controleer je het van te voren altijd grondig, het betekent niet als je altijd bestelt bij dezelfde leverancier dat het eten altijd goed is. Bij de A van Analysis analyseer je het aanwezige gevaar, hier schat je de risico’s van gevaren in. De laatste drie letters CCP staat voor Critical Control Points, hierbij hou je tijdens het werken met voedsel gevaren en risico’s in controle en deze voorkom je.

 

Voor HACCP kun je trainingen volgen en hierbij kun je een diploma behalen. HACCP is een certificeringsmethode om te laten zien dat er veilig en hygiënisch gewerkt wordt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *