Hierom wil je een trilplaat!

Trilplaten zijn een hot item in de fitnessindustrie. Dat je deze fitnessapparaten steeds vaker om je heen ziet heeft een zeer goede reden. Met behulp van een trilplaat is het namelijk eenvoudig om in een snel tempo je lichaam fit en in vorm te krijgen. Het grootste pluspunt van een trilplaat is dan ook dat het wel al je spieren in beweging zet, maar heeft het apparaat als groot voordeel dat je lichaam niet langdurig belast wordt. Bij hardlopen en intensieve sporten moet je lichaam zwaardere schokken opvangen met vaak nare blessures als gevolg. Een trilplaat geeft mooi resultaat op een zeer laagdrempelige manier!

 

Zo werkt een trilplaat
Een trilplaat werkt namelijk anders dan een normaal fitnessapparaat, omdat een trilapparaat het meeste lichamelijke werk voor je doet. Dus zelf hoef je niet als een gek te lopen, springen of fietsen en buiten adem te geraken om je lichaam te trainen. Het is al voldoende om op de plaat te gaan staan. Door de trillingen vanuit de plaat bouw je (sterkere) spieren op.

De trillingen van de trilplaat zorgen ervoor dat de spieren in je lichaam als het ware licht door elkaar worden geschud. Om alles weer in balans te krijgen, moeten je spieren hard aan het werk. De hersenen sturen een seintje naar de spieren om zich aan te spannen. Door de spieren zo te trainen om aan de slag te gaan, zullen je spieren krachtiger worden. Daardoor zal je merken dat je lichaam ook sterker wordt. Ook zal de bloedsomloop in je lichaam verbeteren door alle bewegingen, waardoor je je al snel fitter zal voelen. Met weinig fysieke inspanning ga je toch snel resultaat zien.

Een trilplaat moet je eigenlijk niet zien als vervanger voor duursporten als hardlopen, fietsen en zwemmen om conditie op te bouwen. Ook bij de beste trilplaat is het staan hierop geen vervanger voor dit soort cardio, maar een trilplaat is zeer geschikt om op een laagdrempelige manier je lichaam in een vrij korte periode toch fitter en strakker te krijgen. Om veilig aan de slag te gaan is het verstandig om het gebruik van het apparaat rustig op te bouwen om overbelasting te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *